Keresés
Hallgass minket
Keresés
Keresés
Hallgass minket
Keresés

Elkerülhetetlenül robog felénk a globális minimumadó

Epizód lejátszása
Elkerülhetetlenül robog felénk a globális minimumadó

Még sok a vita, de nagy eséllyel nem lehet megúszni a globális minimumadó bevezetését. Többek között erről, a reklámadó esetleges feltámasztásáról és a foci EB alatt Magyarországon pályára lépő játékosok adózásáról beszélgettünk a podcast második adásában.

Ezúttal az alábbi témákkal foglalkoztunk:

(1) Vajon fizettek adót azok a külföldi focisták, akik az EB keretében Magyarországon pályára léptek? Az alapvető szabály ugyanis az, hogy a sportolóknak a tevékenységükhöz kapcsolódó bevételek után ott kell adót fizetniük, ahol azt végzik.

(2) Magyarországon újra helyzetbe kerülhet a jelenleg felfüggesztett státuszban lévő reklámadó. Mi indokolhatja az újbóli alkalmazását? Adószakmai szempontból mennyire lenne helyes döntés ez?

(3) Még sok vita van hátra és még sok a tisztázandó részletkérdés, de nagy eséllyel nem lehet megúszni a globális minimumadó bevezetését. Drámai változások előtt áll a magyar adórendszer?

(4) Gőzerővel zajlik az unióban az e-kereskedelem újraszabályozása. A folyamat fontos lépése, hogy július 1-től megszűnt azoknak az EU-n kívülről rendelt termékeknek az ÁFA-mentessége, amelyek ára nem éri el a 22 eurós határt. Az intézkedés itthon a magánszemélyeknek és a Magyar Postának is komoly fejfájást okozott.

(5) Júliustól a NAV az ÁFA-alanyok számára készít bevallási tervezetet. Mi szerepel majd ebben? Mennyire van értelme ezzel próbálkozni? Az adóhatóság el tudja-e dönteni, hogy egy adott számla ÁFA-ja levonható-e vagy sem?

Csatlakozzon a vitához

További epizódok

Epizód 2