Keresés
Hallgass minket
Keresés
Keresés
Hallgass minket
Keresés

Folytatódik az adódigitalizációs forradalom

Epizód lejátszása
Folytatódik az adódigitalizációs forradalom

Egy programozó matematikust neveztek ki az adóhatóság új vezetőjének, ami előrevetíti, hogy a magyar adórendszer digitalizációjának lendülete jó eséllyel az elkövetkezendő években sem törik meg. Ez a fő témája új adózási podcastunk induló adásának.

A podcast induló adásában főként az alábbi témákkal foglalkoztunk:

(1) Egy programozó matematikust neveztek ki a NAV új vezetőjének, ami előrevetíti, hogy a magyar adórendszer digitalizációja tovább folytatódik. Milyen fejlesztési tervei vannak az adóhatóságnak? Mi lehet a következő nagy dobás?

(2) A NAV a nyári szezonban nagyobb figyelemmel követi a fürdők, a strandok, a strandbüfék és fagylaltozók működését, de a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket forgalmazó kereskedőket is kiemelten fogja ellenőrizni. Van még létjogosultsága a próbavásárlásoknak, a helyszíni ellenőrzéseknek és a rajtaütéseknek, amikor az adóhatóság gyakorlatilag mindent lát?

(3) A gazdaság újraindítása érdekében a kormány ez év végéig jelentős adózási kedvezményeket biztosít a kis- és középvállalkozások számára. Mennyire jelent valódi segítséget ez a csomag?

(4) Több mint 1,5 millió magánszemély és egyéni vállalkozó kap vagy kapott értesítést ezekben a hetekben adóegyenlegéről, vagyis arról, hogy az tartozást vagy túlfizetést mutat.

(5) A jövő évi adócsomag részeként az országgyűlés rendezi a kriptovalutákból származó jövedelem utáni adózást. A csomag része, hogy öt évre visszamenőleg adóamnesztiát kapnak azok, akik bevallják az ebből a tevékenységből származó nyereségüket.

Csatlakozzon a vitához

További epizódok

Adóslista Epizód 45

Az adócsalók esete az emberi jogokkal

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának állásfoglalása szerint sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét az a magyar szabályozás, amely alapján rendszeresen közzéteszik az eladósodott adózók személyes adatait. A NAV adóslistájára azok kerülnek fel, akiknek adótartozása 180 napon túl meghaladja a 10...

Epizód 1